Indiana Jones automat

Indiana Jones spilleautomaten var en av de mest populære automatene man kunne spille når de landbaserte automatene regjerte på 90-tallet og godt inn i det 20 århundret. En av de mest populære handlet om actionhelten Indiana Jones – basert på de populære filmene med Harrison Ford i hovedrollen. Det var ikke uvanlig at man fant et eksemplar av denne både i butikker og kjøpesentre, og det som var spesielt morsomt var at den hadde litt mer handling enn det vi ellers var vant med på den tiden.

Indiana Jones som spilleautomat

Med Harrison Ford i hovedrollen var filmene om Indiana Jones ekstremt populære gjennom 80- og 90-tallet. Så populære var de at det til og med dukket opp en spilleautomat om actionhelten. Det var på den tiden hvor det var vanlig med landbaserte automater i Norge, hvor man spilte og kunne vinne penger og hvor inntektene gikk til gode formål. Blant de mange forskjellige automatene som ble utviklet den gang var Indiana Jones en av de mest populære. Her kunne man gjenoppleve høydepunkter fra filmene og samtidig vinne store gevinster. Nærmest som på et brettspill kunne man spille seg til bonusnivåer og avdekke den ene overraskelsen etter den andre.

På tiden hvor Indiana Jones automaten dukket opp i Norge var det vanlig med relativt enkle spilleautomater. Eksempler på automater som var store den gang var spill vi i dag kjenner som Mega Joker og Jackpot 6000. Det som var spesielt med Indiana Jones var at den var nærmest som en videoautomat og et brettspill i ett. Innholdet var mye mer omfattende enn det man ellers var vant med, men likevel så underholdende at spillerne omfavnet den. På brettspillet som var plassert midt på automaten kunne man avansere videre i historien, og ta seg videre til et bonusspill. I tillegg fantes det funksjoner som nudge og kvitt eller dobbelt som bidro til enda mer action. Innsatsen man spilte med var relativt moderat, slik det var påkrevd på landbaserte automater den gang, og man kunne derfor heller ikke vinne de helt store gevinstene.

Indiana Jones var en svært populær rollekarakter på denne tiden, og ikke overraskende ble automaten omfavnet. For veldig mange ble det derfor en dobbel skuffelse når Indiana Jones spilleautomaten forsvant sammen med alle de andre automatene i 2007. Skulle noen være så heldige at de er i besittelse av en av disse i dag så vil det være mange misunnelige spillere der ut. Kanskje er du heldig og kan sikre deg et eksemplar på Finn.no?

Slik husker vi Indiana Jones automaten

Noe av det som gjorde at Indiana Jones skilte seg ut fra det andre på markedet var at den hadde et veldig stort innhold. Sammenlignet med automater som Jackpot 6000 og Super Joker, som begge var.

store på denne tiden, hadde Indiana Jones et mye bredere repertoar. Det inkluderte grafiske elementer som lys og massevis av bilder av actionhelten. I tillegg var det veldig mange elementer på spillet, ettersom spillet i seg selv fortalte et eventyr hentet fra Indiana Jones sine mange oppdagelsesferder. Det fantes også minst to bonusfunksjoner, herunder en nudge funksjon og kvitt eller dobbelt. Førstnevnte kjenner du kanskje igjen fra spilleautomaten SuperNudge 6000, en funksjon som gjør det mulig å flytte på symbolene for å få vinnerkombinasjoner. Kvitt eller dobbelt kjenner du sikkert fra andre spill, en funksjon som gjør at du kan doble gevinstene dine om du gjetter riktig symbol. Vi er ikke kjent med at Indiana Jones hadde egne jackpoter, men det var mulig å vinne på veldig mange forskjellige måter. Selv om ikke gevinstene var de største, i henhold til norsk lov, så var det mange elementer som gjorde at du kunne vinne underveis i spillet.

Hvor kan jeg spille Indiana Jones i dag?

Dessverre ble Indiana Jones aldri digitalisert og tatt med på samme reise som mange av de andre klassiske automatene fra denne tiden fikk være med på. Veldig synd med tanke på at Indiana Jones automaten var svært populær blant spillerne, og slik er det lov å håpe på at en av utviklerne bestemmer seg for å lage en digital utgave. Når det er sagt så finnes det flere andre automater innenfor samme sjanger som du kan prøve deg på. Vi vil anbefale deg to automater. Den første er Microgaming sin Tomb Raider automat, hvor Lara Croft har hovedrollen. Hun er på mange måter den kvinnelige utgaven av Indiana Jones. I tillegg er det utviklet en spilleautomat av Betsoft som parodierer Indiana Jones. Spilleautomaten heter Lost, hvor vi møter Dakota Bones i hovedrollen som eventyreren. Du har sikkert skjønt parodien allerede og vi kan bare si at det er en morsom opplevelse.