Gamle Spilleautomater

SpilleautomatDen yngre generasjonen som vokser opp med internett i dag har ikke noe forhold til hvordan det var før i tiden da alt man gjorde skjedde i den virkelige verden. Vi har det lett i dag med automatspill på nettet og et hav av muligheter og underholdning rett fra godstolen.

Men for de som er litt eldre så minnes man en tid når spilleautomater var ekte maskiner som man stod foran og trykket på med et helt annet engasjement.

Mange spillentusiaster synes fremdeles at gamle spilleautomater er de beste, og mener at spill på nett aldri blir helt det samme som ”ekte vare”.

Hvorfor er det slik at mange ikke vil gi slipp på sitt forhold til gamle automater – når de moderne nettspillene er mye lettere tilgjengelig?

For å forstå det så må man se litt på hvordan det egentlig føles å spille på en gammel spilleautomat. I prinsippet fungerer de jo likt som nettutgavene. Du har spinnende hjul, symboler som skal kombineres,  valg av innsats, osv.

Fargefulle automatspill lysMen selv om nettautomatene kanskje er overlegne rent teknisk, så er det noen ting de ikke kan ta fra gamle automater – nemlig sjarmen  og sanseopplevelsen man får ved  å se fysiske mynter komme klingende ut når man vinner.

Ikke bare det – men nettopp det at man føler seg mer involvert når spillet i seg selv er til å ta og føle på. Lysene blinker i mot deg. Lydene gir gjenklang i lokalet du står i. Noen ganger har du tilogmend et publikum som følger like spent med som deg. Og du kan kjenne med fingrene både knapper og penger som går inn og ut av de gamle automatene!

Desverre så finnes jo ikke disse gamle spilleautomatene lengre på offentlige steder. Pengespill-loven av 2006 gjorde slutt på disse, men de som virkelig savnet spillene fant allikevel råd. For på nettet oppstod det raskt en sub-kultur for de mest iherdige fansene av slike spill.

Spilleautomat ikonerTakket være det så kan du den dag i dag finne spilleautomater til salgs på markeder som QXL.no, Finn.no, og Rubrikk.no. Her er det fullt mulig å finne alle slags godbiter av spill, ja til og med slots som ikke finnes i nettutgave. Tenk deg å ha en kroneautomat eller Crazy Reels maskin sittende i hjemmekinoen!

Mange folk som har interesse for dette liker å kjøpe, selge, eller bytte gamle spilleautomater – og spilleautomater selges årlig for flere titusener av kroner på disse markedsplassene eller eBay.
Så er du en fan av gamle automater, eller kanskje en ung spiller som aldri før har sett eller prøvd slike fysiske spilleautomater – så er mulighetene altså mange til å mimre tilbake til en tid da nettet ikke eksisterte.Spilleautomat

I land utenfor Norge kan man jo også prøve seg på denne typen spill fremdeles – hvis du har lyst til å spille gamle spilleautomater, men ikke lyst til å kjøpe og eie en, så bør du se etter de klassiske enarmede bandittene, som vi kjenner som spilleautomater, neste gang du er på ferie. Du vil ikke unngå å legge merke til lyden av klingende mynt, og smilene til de som står der og spiller dem!